En dag på jobbet.
I detta blogg inlägg tänkte jag bara berätta hur en dag på en kött fabrik kan se ut. Så här kommer en liten historia så ni alla vet vad vi gör om dagarna.
05.15- klockan ringer och det är dags för att kliva upp för en ny dag på fabriken. Glada och piga (än så länge)
Man går och äter frukost, mackor såklart för man kommer måsta äta äkelhavegrynsgröt snart. Man ska ju leva billigt.
Man står i kö för 6 andra ska på toan samtidigt... Slutar med att man får hets borsta tänderna och toabesöket får vänta tills man kommer till jobbet. Som faktiskt är bra för då sparar man lite på toapappret. Man ska ju leva billigt som sagt. Vi sätter oss i bilen, Acke kör som alltid.
Vi går på toa och klär på oss fabrikens fula kläder och tvättar händerna och går in i skärhallen.
06:15, vi börjar jobba, och som vanligt blir det bråk om vem som ska vara vart. Lägga upp lådor är skönt men tiden går sakta. Dra ner köttet i lådorna är kladdigt och köttigt men tiden går lite fortare eller så kan man torka kanterna vilket är rena skitgörat. och så kan man vara på ''slutstationen'' ta emot dom packade låderna och lägga dom i större lådor, stapla 6 stycken på varandra och fyra staplar på en pall sedan upp på vågen och blipa lite på datorn sen kör man ut det. Det är den hetsigaste station som kan sluta i kaos om man inte är snabb nog. Men iaf på varje station står man cirkus två timmar, sedan byter man efter varje rast. Praktiskt liksom! Så håller man på tills klockan blir 15:00 Har man tur får man åka hem men har man ännu mer tur får man jobba över. Då får man gratis middag, en läsk, dessert och mycket mer pengar.
Tips från fabriken:
Tappa inte 10 kg kött på golvet
Gratis frukt på fredagar betyder att man tar många frukter för att slippa köpa. (man ska ju leva billigt)
Försök komma på gamla låtar, tiden springer iväg då.
Jobba fast man är sjuk
Titta inte på klockan, man blir bara besviken
/ vi på fabriken